Услови куповине и Услови коришћења

О интернет продавници


Услови пословања важе за купце чије се пребивалиште налази на подручју Републике Србије. Продавац је "Савићевић ракија", а купац је посетилац ових страница, пунолетна и пословно способна особа, која попуни електронску поруџбеницу, пошаље је продавцу те изврши плаћање поузећем. Купац сноси одговорност за тачност и потпуност унесених података приликом куповине. Поруџбином артикала купац прихвата услове пословања наведене на овим страницама.

"Савићевић ракија" може поруџбину одбацити односно не испоручити робу уколико установи да је дошло до злоупотребе интернет продавнице или утврди да су подаци на наруџби непотпуни односно нетачни, особито уколико са купцем не може ступити у телефонски контакт ради телефонске потврде поруџбине.

Задржавамо право на грешке описа, фотографија, цена и броја артикала због аутоматског уноса артикала у систем, као и аутоматске потврде поруџбе. У случају грешке меродавна је потврда нашег оператера.

Поручивање и плаћање


Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД) по малопродајним ценама са урачунатим ПДВ-ом.

Путем онлине продавнице омогућавамо Вам куповину свих производа из наше понуде. Задржавамо право на грешке описа, фотографија, цена и броја артикала због аутоматског уноса артикала у систем, као и аутоматске потврде поруџбине. У случају грешке меродавна је потврда нашег оператера.

"Савићевић ракија" није одговорна за трошкове телефона, промета података или било које друге трошкове до којих може доћи приликом поруџбине или прегледа/претраживања веб страница.

По завршетку процеса куповине добићете потврду поруџбине на е-маил адресу коју сте навели у обрасцу за куповину. У случају да евентуално нисмо у могућности испоручити неки од наручених производа из било ког разлога, наш оператер ће Вас контактирати телефонски или е-маилом како би се договорила испорука неког другог производа или евентуално отказивање нарученог производа.

У случају било каквих проблема и нејасноћа приликом процеса поручивања слободно контактирајте нашег оператера на е-маил: info@savicevic.com или на тел. +381 64 2964246, понедељак – петак 8.00 – 16.00 часова.

"Савићевић ракија" може поруџбину одбацити односно не испоручити робу уколико установи да је дошло до злоупотребе Онлине схоп-а или установи да су подаци на поруџбини непотпуни односно нетачни, особито уколико с купцем не може ступити у телефонски контакт ради телефонске потврде поруџбине.

Наручени производи плаћају се:

 • Поузећем: готовински достављачу – запосленом представнику курирске службе. Код плаћања поузећем пре испоруке назваћемо Вас ради телефонске потврде поруџбине.
 • На рачун у банци - инструкције за плаћање добићете путем е-маила.


Како наручити


Куповина се састоји из пар корака, и сада ћемо Вам објаснити како да успешно обавите и потврдите онлине поруџбину.

Одабир производа

Да бисте додали жељени производ у вашу корпу, довољно је да кликнете на линк „Додај у корпу“ који се налази на страници сваког производа. Могуће је одабрати и количину коју желите додати.

Поручивање

Након додавања производа у корпу, бићете преусмерени на страницу "Куповина" где је приказан садржај корпе и укупан износ поруджбине са свим трошковима.

Уколико желите да завршите куповину, потребно је да унесете податке о достави и одаберете начин плаћања. Молимо Вас да све податке наведете што прецизније како би вас курири који уручују пошиљке што лакше пронашли. У случају неисправно унетих података, може доћи до враћања ваше пошиљке и спорије испоруке.

Провера података и достава производа

По завршетку процеса куповине добићете потврду поруџбине на е-маил адресу коју сте навели у обрасцу за куповину. У циљу провере података које је купац навео приликом креирања наруџбенице, свака поруџбина се проверава пре даље обраде. Провера се врши позивањем купца на контакт телефон који је навео у циљу провере података.

Уколико је наруџбеница успешно валидирана, наручени производи се шаљу на адресу за испоруку.


Достава


Наручену робу на подручју целе Србије доставља наш партнер, директно у Ваш дом, односно на адресу коју наведете у поруџбеници. Достава се врши у року од највише 3 радна дана од датума поруџбине. Поруџбине које примимо након 14:00 часова биће обрађене следећег радног дана.

Ако особа која је наручила (која преузима) производ приликом доставе није код куће, достављач ће на наведеној адреси оставити „обавештење о приспећу пошиљке“ на којој ће бити наведен телефонски број за договор око термина поновљене доставе у периоду од 8 дана. Након тог рока пошиљка се враћа пошиљаоцу.

Цена доставе приказана је на страници "Куповина" и у потврдном е-мејлу.

Уколико нисте примили робу или обавештење о испоруци у очекиваном времену, молимо Вас да нас о томе неодложно обавестите, како би предузели радње проналаска пошиљке или како би се послала заменска пошиљка.


Исправност пошиљке


Наручени производи пакују се на начин да током уобичајене манипулације не буду оштећени.

Приликом преузимања робе купац је дужан проверити евентуална оштећења и да их одмах рекламира особи која је доставила робу те да евентуално одбије да преузме наручену робу уколико су на њој видљива спољашња оштећења.

Купац је дужан да упореди садржај пошиљке (врсту и количину достављених артикала) са рачуном, и да уколико нешто недостаје или је испоручен погрешан производ, на лицу места обавести достављача.

Прималац и достављач на лицу места записнички утврђују и својим потписом потврђују недостатке.

"Савићевић ракија" ће у најкраћем могућем року о свом трошку доставити артикле за које се тако утврди да недостају у пошиљци или да су достављени у неисправном стању.

Провера исправности поруџбе је одговорност купца те се накнадне рекламације у смислу количине и врсте достављене робе и видљивих недостатака неће уважити.

Рекламације

Како можете да рекламирате робу

1. Поступак Рекламације започиње попуњавањем онлајн Обрасца за рекламацију робе коју можете преузети ОВДЕ.

2. Рок за рекламације је 2 године од датума пријема робе.

3. Попуњен Образац доставите уз робу коју рекламирате. Због посебности и специфичности робе,водите рачуна да боца није отворена.

4. Робу коју враћате неопходно је вратити искључиво путем курирске службе,уз обавезан рачун или било који други доказ о куповини робе путем интернет продавнице.

5. Уколико се рекламација уважава, продавац сноси трошкове рекламације, а новац ће бити враћен у року од 10 радних дана.

Рекламирана роба се шаље са назнаком: „Савићевић ракија“ - рекламација, на адресу: Шуме бб, Рашчићи, Ивањица.

Када пошиљка буде достављена, купац добија мејл којим ће бити обавештен о пријему пошиљке.

Решење о исходу рекламације купац добија у року од 8 дана од дана пријема пошиљке од стране продавца.

Потрошач је у складу са чл.55.став 10. Закона о заштити потрошача, дужан да се изјасни на Одговор продавца на рекламацију и то у року од 3 (три) дана почев од дана пријема Одговора продавца, достављањем одговора на е- маил адресу продавца info@savicevic.com.

Уколико се потрошач не изјасни у напред наведеном року, сматраће се да није сагласан са предлогом продавца.


Одустанак од Уговора


Како можете да одустанете од онлине куповине

1. Поступак Одустанка од уговора- куповине започиње попуњавањем онлајн Изјаве за одустанак од уговора коју можете преузети ОВДЕ.

2. Попуњен образац спакујте заједно са робом коју враћате. Због посебности и специфичности робе,водите рачуна да боца није отворена.

3. Роба коју враћате неопходно је вратити искључиво путем курирске службе,уз обавезан рачун или било који други доказ о куповини робе путем интернет продавнице.

Роба се шаље са назнаком: „Савићевић ракија“ - рекламација, на адресу: Шуме бб, Рашчићи, Ивањица.

По пријему производа утврдиће се да ли је исти исправан и неоштећен. Уколико се утврди да је роба враћена у исправном стању износ који је потрошач платио по основу уговора, биће враћен најкасније у року од 14 дана од пријема производа.

Рок за одустајање од уговора је 14 дана од дана пријема робе.

Заштита личних података

Полиса приватности

У име "Савићевић ракија" обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени "Савићевић ракија" (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Овом полисом приватности уређује се начин на који "Савићевић ракија" прикупља, користи, одржава и објављује информације прикупљене од корисника (у даљем тексту “Корисник“) преко сајта https://savicevicrakija.rs .

Лични идентификациони подаци

"Савићевић ракија" прикупља личне, идентификационе податке од Корисника на различите начине, када Корисници посећују наш Сајт, пријављују се на листе за обавештења, попуњавају формулар порудџбине, а у вези са другим активностима и услугама који су доступни на нашем Сајту. Корисницима се према потреби могу тражити име, презиме, адреса стана, е-маил адреса, број телефона. Корисници могу посетити наш Сајт анонимно. "Савићевић ракија" прикупља личне информације од Корисника само ако нам Корисник добровољно достави такве информације. Корисници увек могу одбити да лично пруже идентификационе информације, осим што у тим случајевима могу бити ускраћени за неке активности на Сајту.

Идентификациони подаци који нису личне природе

"Савићевић ракија" има право прикупљања идентификационих података о Кориснику који нису личне природе у сваком тренутку његове интеракције са Сајтом. Не-лични идентификациони подаци могу укључити име претраживача, тип рачунара и техничке информације о Корисницима средстава за прикључење на нашем Сајту, као што је оперативни систем, Интернет провајдер који користе и друге сличне информације.

Где чувамо Ваше податке

Податке о личности прикупљамо и чувамо искључиво и оквиру пословног софтвера који користимо и који је прилагођен Закону о заштитит података личности.

Како користимо прикупљене информације

"Савићевић ракија" може прикупљати и користити личне податке Корисника у следеће сврхе:

 • Да побољша своје услуге
 • Информације које прикупљамо нам помажу да ефикасније одговоримо на ваше захтеве корисничкој служби и подршци.
 • За персонализацију искуства корисника
 • Можемо користити информације да схватимо како наши Корисници (као група) користе услуге и ресурсе који се налазе на нашем Сајту.
 • Да унапредимо наш Сајт
 • Можемо користити повратне информације које наведете за побољшање наших производа и услуга.
 • Да бисмо покренули промоције, такмичења, истраживања или друге функције Сајта
 • Слање Корисницима информација које су пристали да приме, о темама њиховог интересовања. Да бисмо послали периодичне е-поруке
 • Можемо користити е-маил за слање информација о исправкама и новинама на Сајту. Такође се може користити као канал комуникације да одговоримо на Корисникове молбе, питања и/или друге захтеве. Ако Корисници одлуче да се определе за нашу маилинг листу, они ће добити е-поруке које могу да укључују вести компаније, информације о новим понудама, производима или услугама, итд. Ако у било ком тренутку Корисник жели да се ођави од пријема будуће е-поруке, укључили смо детаљну ођаву на дно сваког е-маила. Како штитимо информације

"Савићевић ракија" усваја прикупљање података, складиштење и обраду и сигурносне мере за заштиту од неовлашћеног приступа, промена, обелодањивања или уништавања личних информација, корисничког имена, лозинке, трансакција информација и података који се налазе на нашем сајту. Наш сајт је у складу са Законом о заштити података личности, у циљу стварања што повољнијег, сигурног, амбијента за Кориснике.

Дељење личних података

"Савићевић ракија" не продаје, тргује или изнајмљује Корисничке личне идентификационе податке другима.

Права Корисника

У складу са ЗЗПЛ Корисник има право:

 • да се у сваком тренутку ођави са емаил листе;
 • да затражи увид у стање свих његових података који су сачувани у нашој бази података;
 • да затражи да буде заборављен (да се избришу сви његови подаци из наше базе података).

Промене у политици приватности

"Савићевић ракија" има дискреционо право да ажурира ову политику приватности у било које време. Када то учинимо, ми ћемо ревидирати ажурирани датум на дну ове странице и послати вам е-маил. Препоручујемо Корисницима да с времена на време провере ову страницу за било какве промене. Да остану информисани о томе на који начин штитимо личне податке које прикупимо. Сагласни сте и прихватате да је Ваша одговорност да прегледате ову политику приватности периодично и постанете свесни модификација.

Ваше прихватање ових услова

Коришћењем овог Сајта, прихватате ову политику. Ако се не слажете са овом политиком, молим Вас да не користите наш Сајт. Коришћење Сајта након објављивања промена у овој политици ће се сматрати као Ваше прихватање тих промена.

Контактирајте нас

Уколико имате било какво питање у вези са овом политиком приватности, праксе Сајта или вашом интеракцијом са овим Сајтом, контактирајте нас на:


"Савићевић ракија"

https://savicevicrakija.rs/

Шуме б.б., Рашчићи, 3220 Ивањица

Србија

т: +381 64 296 42 46

е:info@savicevic.com


Овај документ је последњи пут ажуриран 09.02.2022.


Контакт подаци овлашћеног лица за заштиту личних података:

Име и презиме: Санела Докић Савићевић

емаил: sanela@savicevic.com

радно време: сваког радног дана од 08.00 до 16.00ч