Чагара је ракија од јабуке којој је посебним поступком додана лековита гљива руска Чага (Inonotus obliquus). Лековита руска Чага је додана и отопљена у ракији у омеру 100 грама руске Чаге на један литар ракије. Отапањем у ракији чага даје до 80% својих лековитих својстава, док отапањем у води или чају даје до 20% својих лековитих својстава. У Русији се овакав напитак назива и тинктура Чаге и уобичајено се пије ујутро на празан стомак у количини од 0,3 дл (мала чашица за ракију).
У нашу ракију Чагару додајемо гљиву убрану у Сибиру, са дрвета брезе, не млађег од 20 година. Више информација о руској Чаги, лековитим својствима (нпр. капсуле за дијабетес) и примени, погледајте на www.ruskacaga.rs.
Чагара је ракија од јабуке којој је посебним поступком додана лековита гљива руска Чага (Inonotus obliquus). Лековита руска Чага је додана и отопљена у ракији у омеру 100 грама руске Чаге на један литар ракије. Отапањем у ракији чага даје до 80% својих лековитих својстава, док отапањем у води или чају даје до 20% својих лековитих својстава. У Русији се овакав напитак назива и тинктура Чаге и уобичајено се пије ујутро на празан стомак у количини од 0,3 дл (мала чашица за ракију).
У нашу ракију Чагару додајемо гљиву убрану у Сибиру, са дрвета брезе, не млађег од 20 година. Више информација о руској Чаги, лековитим својствима (нпр. капсуле за дијабетес) и примени, погледајте на www.ruskacaga.rs.